Obama poručio Putinu da smanji tenzije u Ukrajini

Izvor: BKTV News, 06.Jun.2014, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama poručio Putinu da smanji tenzije u Ukrajini

Predsednik SAD Barak Obama je tokom kratkog neformalnog susreta u Francuskoj, apelovao na ruskog predsednika Vladimira Putina da iskoristi priliku i snizi tenzije u Ukrajini, nakon izbora Petra Porošenka za predsednika te zemlje, saopštio je Ben Rouds zamenik američkog savetnika za nacionalnu bezbednost.

”Predsednik Obama je jasno stavio >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << do znanja da deeskalacija zavisi od ruskog priznavanja novoizabranog predsednika Porošenka za legitimnog lidera Ukrajine, obustave podrške separatistima u Istočnoj Ukrajini i njihovog snabdevanja oružjem i materijalom”, izjavio je Rouds.
Obama i Putin su danas kratko razgovarali na marginama obeležavanja iskrcavanja saveznika u Normandiji, saopštila je kancelarija francuskog predsednika Fransoa Olanda.
Jedan neimenovani zvaničnik Bele kuće je potvrdio da se taj “nezvanični sastanak” održao, dodajući da je on trajao deset do 15 minuta, preneo je Rojters.
To je prvi susret licem u lice između Obame i Putina od početka krize u Ukrajini, a do njega je došlo tokom ručka kojeg je organizovao Oland.
Putin se danas u Normandiji takodje neformalno susreo sa novim ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom, a razgovarali su o primirju i drugim mogućim merama deeskalacije krize, kao i o mogućnosti da Moskva prizna izbor Porošenka za predsednika.
Izvor: tanjug.rs
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Svi strahuju od Putina, ruskog medveda

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jun.2014, 11:23

Fransoa Oland, predsednik Francuske, ugostio je lidere 29 zemalja, a gotovo sve oči su bile uprte u Vladimira Putina, predsednika Rusije, koji po mišljenju većeg dela svetske javnosti drži ključeve za rešavanje krize u vezi s Ukrajinom. Nasuprot Putinu su u Normandiji bili Barak Obama, predsednik...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.