Obama najavio kandidaturu

Izvor: RTS, 04.Apr.2011, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama najavio kandidaturu

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama objavio je da će se ponovo kandidovati za predsednika na izborima 2012. godine. Trka za sledećeg predsednika mora da počne danas, poručio Obama svojim pristalicama.

Američki predsednik Barak Obama objavio je da će se na predsedničkim izborima 2012. godine ponovo kandidovati za predsednika.

Obama je na svom zvaničnom sajtu objavio video-snimak i svim svojim pristalicama poslao i-mejl u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kojem je najavio predsedničke planove za naredni mandat.

Saopštenje predsednika Obame bilo je očekivano i očekuje se da će do kraja nedelje podneti neophodna dokumenta izbornoj komisiji.

Njegova predsednička kampanja oslanjala se na Internet, što mnogi smatraju kao kljični oslonac njegovog izbornog uspeha 2008. godine, pa je sasvim očekivano bilo da tako važnu vest o novoj kandidaturi podeli sa svojim pristalicama putem Interneta.

Obama je svojim pristalicama poručio da im se obraća i-mejlom, jer ne veruje u politiku skupih TV reklama, već samo neposrednim kontaktom sa svojim pristalicama, a da je za tu vrstu kampanje potrebno vreme.

Kampanja počinje odmah

"Iako sam fokusiran na posao za koji ste me izabrali, trka za sledećeg predsednika mora da počne danas", poručio je Obama svojim pristalicama.

Obama im je rekao da popunjava formular za Federalnu izbornu komisiju i usmerio ih na svoj novi predizborni veb sajt na kome mogu da se vide svedočenja ljudi koji podržavaju Demokratsku stranku.

Ovaj korak je sasvim očekivan i isplaniran da se poklopi sa drugim kvartalom prikupljanja donacija u 2011. godini.

Popunjavanje formulara Federalne izborne komisije za učešće na izborima 2012. godine omogućiće Obami da počne sa prikupljanjem novčanih sredstava, a njegovi savetnici očekuje da će on prikupiti rekordnih milijardu dolara za predizbornu kampanju.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama najavio kandidaturu za drugi mandat

Izvor: Blic, 04.Apr.2011

Barak Obama, predsednik SAD, objavio je da će se na predsedničkim izborima 2012. godine kandidovati za drugi mandat...Na svom zvaničnom sajtu tim američkog predsednika je objavio video-snimak i uputio mejl pristalicama u kome je najavio svoje planove...Barak Obama ima mrežu pristalica na internetu...

Nastavak na Blic...

Obama počeo zvaničnu kampanju pred izbore

Izvor: Mondo, 04.Apr.2011

Američki predsednik Barak Obama pokrenuo je danas i formalno kampanju za novu izbornu trku, tačno 20 meseci pred izbore koji treba da budu održani novembra 2012. godine.

Nastavak na Mondo...

VIDEO: Obamina nova kandidatura već ismejana lažnom reklamom

Izvor: Radio 021, 04.Apr.2011

Tek što je američki predsednik Barak Obama objavio da će se kandidovati i na izborima 2012, republikanski senatori su napravili lažnu reklamu u kojoj se sprdaju sa obećanjima iz prethodne kampanje koja Obama nije održao.

Nastavak na Radio 021...

Obama krenuo u kampanju

Izvor: Politika, 04.Apr.2011

Očekuje se da će nova predsednička trka u SAD u 2012. godini biti skuplja i neizvesnija od one iz 2008...Od našeg stalnog dopisnika..Vašington – Barak Obama juče je pre svanuća otpočeo svoju kampanju za drugi mandat, 20 meseci pre izbornog dana. Učinio je to objavljivanjem video-poruke na...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.