Obama odao poštovanje Šekspiru i njegovom delu

Izvor: B92, 23.Apr.2016, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama odao poštovanje Šekspiru i njegovom delu

Američki predsednik Barak Obama danas je povodom 400 godina od smrti Vilijema Šekspira, posetio Glob teatar gde je iskazao poštovanje prema delu ovog najvećeg britanskog dramskog pisca.

Obama je u pozorištu prisustvovao desetominutnom izvođenju scene iz "Hamleta" u kojoj danski princ postavlja pitanje "Biti ili ne biti" koju je za američkog predsednika upriličila glumačka trupa.

"Bilo je divno. Ne želim da prestane", rekao je Obama posle predstave, nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čega se rukovao sa glumcima, prenosi Rojters.

Obama je svojevremeno rekao da su Šekspirove tragedije među tri knjige koje su mu u životu bile najveća inspiracija.

Glob teatar je otvoren 1997. godine i predstavlja repliku originalnog pozorišta koje je delom bilo u vlasništvu Šekspira a koje je izgorelo do temelja 1613. godine.

Širom Britanije i sveta danas se različitim manifestacijama obeležava četiri veka Šekspirove smrti.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.