Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Avg.2010, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama obećao pomoć Rusiji za gašenje požara

Američki predsednik Barak Obama obećao je svom ruskom kolegi Dmitriju Medvedevu pomoć SAD za gašenje šumskih požara koji haraju Rusijom, saopštila je danas Bela kuća. Obama je u telefonskom razgovoru rekao Medvedevu da će "SAD odgovoriti na zahtev Rusije za tehničku pomoć", navodi se u saopštenju. "Amerikanci su uz ruski narod u teškim trenucima", rekao je Obama i izrazio saučešće povodom smrti 54 osobe u požarima.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama obećao pomoć Rusiji

Izvor: B92, 13.Avg.2010

Vašington -- Američki predsednik Barak Obama obećao je svom ruskom kolegi Dmitriju Medvedevu pomoć SAD za gašenje šumskih požara koji haraju Rusijom...Obama je u telefonskom razgovoru rekao Medvedevu da će "SAD odgovoriti na zahtev Rusije za tehničku pomoć", navodi se u saopštenju Bele kuće..."Amerikanci...

Nastavak na B92...

SAD šalju pomoć Rusiji

Izvor: Radio 021, 14.Avg.2010, 12:21

Sjedinjene Američke Države poslaće Rusiji pomoć ukupne vrednosti oko 4,5 miliona dolara u borbi protiv razornih požara koji već danima haraju tom zemljom, a predsednik Barak Obama obećao je ruskom kolegi Dmitriju Medvedevu opremu za suzbijanje vatrene stihije, saopštila je Bela kuća.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.