Obama o ozbiljnim pretnjama:Rusija testira svetski poredak

Izvor: B92, 02.Jun.2016, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama o ozbiljnim pretnjama:Rusija testira svetski poredak

Predsednik SAD Barak Obama tvrdi da "ruska agresije u Ukrajini", kao i teritorijalni sporovi u Južnom kineskom moru testiraju snagu svetskog poretka.

Lider SAD izjavio je diplomcima Akademije vazduhoplovnih snaga u Kolorado Springsu i da se njihova zemlja suočava sa ozbiljnim pretnjama.

Pre svega, on je ukazao na terorističku mrežu koja planira "napad na SAD".

“Osim toga, takvi sukobi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao što je rat u Iraku dovode do humanitarne katastrofe i omogućavaju da se stvori utočište za teroriste", dodao je on.

"Ruski agresija protiv Ukrajine i sporovi u Južnom kineskom moru test su snage za međunarodni poredak, koji smo stvorili, u kome se poštuje suverenitet zemalja i za sve države važe ista pravila”, rekao je Obama, prenosi agencija Tass.

On je rekao i da pretnju predstavlja Severna Koreja i nuklearni terorizam.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Obama: Rusija testira snagu međunarodnog poretka

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Jun.2016

Američki predsjednik Barak Obama tvrdi da "ruska agresija u Ukrajini", kao i teritorijalni sporovi u Južnom kineskom moru testiraju snagu svjetskog poretka...Obama je pred diplomcima Akademije vazduhoplovnih snaga u Kolorado Springsu izjavio i da se njihova zemlja suočava sa ozbiljnim prijetnjama,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.