Četvrtak, 02.06.2016.

21:49

Obama o ozbiljnim pretnjama:Rusija testira svetski poredak

Predsednik SAD Barak Obama tvrdi da "ruska agresije u Ukrajini", kao i teritorijalni sporovi u Južnom kineskom moru testiraju snagu svetskog poretka.

Izvor: B92

Obama o ozbiljnim pretnjama:Rusija testira svetski poredak
Foto: Tanjug

Lider SAD izjavio je diplomcima Akademije vazduhoplovnih snaga u Kolorado Springsu i da se njihova zemlja suočava sa ozbiljnim pretnjama.

Pre svega, on je ukazao na terorističku mrežu koja planira "napad na SAD".

“Osim toga, takvi sukobi kao što je rat u Iraku dovode do humanitarne katastrofe i omogućavaju da se stvori utočište za teroriste", dodao je on.

"Ruski agresija protiv Ukrajine i sporovi u Južnom kineskom moru test su snage za međunarodni poredak, koji smo stvorili, u kome se poštuje suverenitet zemalja i za sve države važe ista pravila”, rekao je Obama, prenosi agencija Tass.

On je rekao i da pretnju predstavlja Severna Koreja i nuklearni terorizam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: