Obama danas sa saudijskim kraljem

Izvor: B92, 28.Mar.2014, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama danas sa saudijskim kraljem

Rim -- Predsednik SAD Barak Obama odleteo je danas iz Rima za Saudijsku Arabiju, poslednje odredište na njegovoj šestodnevnoj turi po Evropi i Bliskom istoku.

Američki predsednik bi trebalo večeras da se sastane sa saudijskim kraljem Abdulahom na kraljevskom imanju izvan prestonice, Rijada, prenela je agencija AFP.

Poseta dolazi u trenutku strateških razlika u vezi Irana i Sirije, što je dovelo do zatezanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istorijskog saveza između SAD i Saudijske Arabije.

Obama će se, kako se očekuje, vratiti u SAD u subotu.

Obama se u Rimu po prvi put sastao sa papom Franjom, a imao je razgovore i sa italijanskim predsednikom Djordjom Napolitanom i premijerom Mateom Rencijem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.