Petak, 28.03.2014.

11:57

Obama danas sa saudijskim kraljem

Predsednik SAD Barak Obama odleteo je danas iz Rima za Saudijsku Arabiju, poslednje odredište na njegovoj šestodnevnoj turi po Evropi i Bliskom istoku.

Izvor: Tanjug

Default images

Američki predsednik bi trebalo večeras da se sastane sa saudijskim kraljem Abdulahom na kraljevskom imanju izvan prestonice, Rijada, prenela je agencija AFP.

Poseta dolazi u trenutku strateških razlika u vezi Irana i Sirije, što je dovelo do zatezanja istorijskog saveza između SAD i Saudijske Arabije.

Obama će se, kako se očekuje, vratiti u SAD u subotu.

Obama se u Rimu po prvi put sastao sa papom Franjom, a imao je razgovore i sa italijanskim predsednikom Djordjom Napolitanom i premijerom Mateom Rencijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: