Obama: Uništićemo Islamsku državu

Izvor: BKTV News, 04.Sep.2014, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Uništićemo Islamsku državu

Američki predsednik Barak Obama izjavio da je cilj SAD u Iraku da unište i razore džihadističku grupu Islamska država (IS) kako ne bi predstavljala pretnju.

Kako prenosi britanski „Telegraf“, Obama je kazao da SAD neće dozvoliti da ih pripadnici IS zaplaše, već će izgraditi koaliciju koja će uništiti ovu grupu.
On je to izjavio u sredu na pres konferenciji tokom posete Estoniji.
Obamina >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << izjava usledila je nakon što su SAD utvrdile autentičnost video snimka na kojem je prikazano kako su pripadnici IS odrubili glavu novinaru Stivenu Sotlofu, navodi „Telegraf“.
Američki predsednik je istovremeno obećao da će pravdi biti privedeni oni koji su počinili ovaj užasni zločin.
„Na širem planu, SAD će nastaviti da predvode regionalne i medjunarodne napore protiv varvarske i u suštini prazne vizije koju Islamska država zastupa“, dodao je Obama.
On je naveo da SAD imaju za cilj da osiguraju da IS ne predstavlja više pretnju, dodajući da će to i postići.
Izvor: tanjug.rs
The post Obama: Uništićemo Islamsku državu appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.