Obama: SAD će pomoći svojim saveznicima da se odbrane od agresije ruskog predsednika!

Izvor: Press, 03.Sep.2014, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: SAD će pomoći svojim saveznicima da se odbrane od agresije ruskog predsednika!

Obama je obećao da će pomoći u odbrani svojih NATO saveznika koji strahuju da bi mogli biti sledeća meta ruskog predsednika Vladimira Putina, javio je AP.

"Vi ste već jednom izgubili nezavisnost", rekao je Obama nakon sastanka sa liderima Baltičkih zemalja u prestonici Estonije Talinu i dodao da se to neće ponovo desiti zahvaljujući NATO-u, preneo je AP. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<

Obama je takođe rekao da ruske snage koje su proteklih sedmica ušle u Ukrajinu nisu u humanitarnoj ili mirovnoj misiji, kako je to Kremlj tvrdio.

"To su ruske borbene snage sa ruskim oružjem i tenkovima", kazao je on.

PROČITAJTE JOŠ:
Ovo je Putinovih sedam tačaka za rešenje krize u Ukrajini!
"Kijev će podići zid na granici sa terorističkom državom Rusijom!"
TRI DECENIJE NEPRAVDE: Pogrešno osuđena braća na slobodi posle 30 godina!
   
Američki lider, međutim, nije ponudio nove opcije za kažnjavanje Rusije osim dodatnih sankcija i ponovio je protivljenje vojnom učešću SAD u konfliktu Rusije i Ukrajine, navodi AP. 
Cilj trodnevne turneje Obame po Evropi je da uveri svoje saveznike-članice NATO-a da će SAD braniti njihov teritorijalni integritet, bez obzira da li je reč o novim ili starim članicama Alijanse.

U govoru održanom studentima na Univerzitetu u Talinu on je takođe pozvao NATO da pruži jasnu i nedvosmislenu poruku podrške Ukrajini uoči samita Alijanse koji treba da bude održan u Velsu, prenela je agencija AFP.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.