Obama: Rusijo, smiri se!

Izvor: Vesti-online.com, 01.Mar.2014, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Rusijo, smiri se!

Predsednik SAD Barak Obama upozorio je Rusiju da bi oružana intervencija u Ukrajini imala svoju cenu.

Oružana intervencija u Ukrajini imaće svoju cenu: Obama  

Naglašavajući da Vašington poštuje suverenitet i teritorijalni intergritet Ukrajine, Obama je kazao da su SAD "duboko zabrinute" zbog informacija o prisustvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ruskih trupa na Krimu.

 

Obama je dodao da bi svako narušavanje suvereniteta i teritorijalnog intergriteta Ukrajine destabilizovalo situaciju. Prema njegovim rečima, to bi značilo da Rusija ne poštuje granice Ukrajine.

 

Pauer: SAD traže slanje međunarodne misije na Krim

 

 

SAD traže da se na Krim hitno pošalje međunarodna misija za posredovanje i poziva Rusiju da povuče svoje vojne snage iz tog regiona, izjavila je danas američka ambasadorka pri UN Samanta Pauer.

 

''Putine, ne izazivaj rat''

Misija bi za cilj imala smanjenje tenzija i omogućavanje mirnog i produktivnog političkog dijaloga između svih strana u Ukrajini, rekla je Pauer posle sastanaka u Savetu bezbednosti. Dodala je da bi misija trebalo da bude "nezavisna i kredibilna" i da ide u prilog teritorijalnom integritetu Ukrajine.

 

Ukrajinski ambasador pri UN Jurij Sergejev rekao je novinarima da je je pred Savetom bezbednosti UN naveo da ruski vojni helikopteri i transportni avioni ulaze na teritoriju njegove zemlje i da su ruske oružane snage zauzele glavni aerodrom na Krimu. Dodao je da pripadnici ruskih jedinica izazivaju ukrajinske vlasti.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama: Intervencija će imati svoju cenu

Izvor: NaDlanu.com, 01.Mar.2014

Predsednik SAD Barak Obama upozorio je u petak Rusiju da bi oružana intervencija u Ukrajini imala svoju cenu...Naglašavajući da Vašington poštuje suverenitet i teritorijalni intergritet Ukrajine, Obama je kazao da su SAD "duboko zabrinute" zbog informacija o prisustvu ruskih trupa na Krimu.Obama...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.