Obama: Ozbiljno razmatramo mogućnost bombe kao uzroka pada ruskog aviona

Izvor: Blic, 06.Nov.2015, 02:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Ozbiljno razmatramo mogućnost bombe kao uzroka pada ruskog aviona

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da SAD "veoma ozbiljno" razmatraju mogućnost da je bomba uzrok pada ruskog aviona iznad Sinaja u Egiptu.

On je to izjavio u intervjuu za radio stanicu iz Sijetla, preneo je AP.

Portparol Bele kuće Džoš Ernest je prethodno izjavio da SAD ne mogu da isključe mogućnost da je terorizam razlog pada ruskog aviona u kojem je poginulo 224 ljudi.

Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je u četvrtak da je "više >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << verovatno, nego ne" da je pad ruskog putničkog aviona u Egiptu izazvan bombom.

Britanski zvaničnici još nisu sigurni da je avion raznet bombom, ali za to postoji "velika mogućnost", rekao je Kameron ispred svoje rezidencije u Dauning stritu 10, preneo je AP.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Bomba oborila ruski avion

Izvor: Mondo, 06.Nov.2015

Američki zvaničnici saopštili su danas da presretnuta obaveštajna prepiska podržava teoriju da je bomba oborila avion iznad poluostrava Sinaj u Egiptu prošle nedelje...Foto: Maxim Grigoriev/Russian Ministry..Američki i evropski zvaničnici upozorili su, međutim, da konačni forenzički dokaz...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.