Obama: Ne treba se naslađivati snimcima mrtvog Gadafija

Izvor: S media, 26.Okt.2011, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Ne treba "se naslađivati" snimcima mrtvog Gadafija

Barak Obama izjavio je da ne treba uživati u snimcima poslednjih trenutaka svrgnutog libijskog lidera Moamera Gadafija, jer čak i oni koji su činili "grozne stvari" zaslužuju dostojanstvenu smrt.

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da čak i oni koji su činili "užasne stvari" zaslužuju dostojanstvenu smrt i da ne treba uživati u snimcima poslednjih trenutaka svrgnutog libijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << lidera Moamera Gadafija.

- Nikada ne volite da vidite da neko sličan završi na način na koji je Gadafi, ali mislim da se time očigledno šalje snažna poruka diktatorima širom sveta da ljudi teže da budu slobodni. Gadafi je imao šansu da tokom "arapskog proleća" konačno popusti stege vlasti i mirno pređe na demokratiju. Dali smo mu veliku šansu i on to nije učinio - rekao je Obama.

Gardijan: Gadafi pokušao da spreči bombardovanje NATO

Obama podržava odgovor na krizu

Obama, oslobodi zarobljene Kubance!

Predsednik SAD je rekao da njegova administracija nije objavljivala snimke tela lidera Al kaide Osame bin Ladena, kojeg su u maju u Pakistanu ubili američki komandosi.

Obama je u šou programu popularnog voditelja Džej Lenoa rekao da Gadafijeva smrt predstavlja "kraj jednog bolnog i dugog poglavlja" za Libijce.

Gadafi, njegov sin Muatasim i jedan njihov pomoćnik sahranjeni su na tajnoj lokaciji u prisustvu nekoliko članova porodice i zvaničnika, saopštio je u utorak vojni savet novih vlasti u Misurati. Gadafi je poginuo u četvrtak pod još nerazjašnjenim okolnostima.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.