Obama: Istorija će suditi o Kastrovom uticaju na svet

Izvor: N1 televizija, 26.Nov.2016, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Istorija će suditi o Kastrovom uticaju na svet

Odlazeći američki predsednik Barak Obama izjavio je povodom smrti dugogodišnjeg lidera Kube i oca Kubanske revolucije Fidela Kastra da SAD "pružaju ruku prijateljstva kubanskom narodu". Obama je naveo da će istorija zapamtiti i suditi o ogromnom uticaju koju je Kastro imao na ljude i svet oko sebe.

On je ocenio da su odnose između SAD i Kube u proteklih šest decenija obeležili "duboko političko neslaganje", navodeći da je "vredno radio na prevazilaženju prošlosti".
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Obama je kazao da će se Kubanci u narednim danima "setiti prošlosti i pogledati u budućnost", ali da moraju da znaju da imaju partnera i prijatelja u SAD.

Kubanski lider Fidel Kastro umro je u 90. godini života.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama: Istorija će pokazati koliki je bio Kastrov uticaj

Izvor: Telegraf.rs, 26.Nov.2016

Predsednik SAD Barak Obama saopštio je danas da će istorija pokazati i proceniti ogroman uticaj preminulog kubanskog predsednika Fidela Kastra na Kubu i svet, prenose agencije...On je u poruci, u kojoj je izjavio saučešće Kastrovoj porodici, kazao da u ovom trenutku Amerika pruža ruku prijateljstva...

Nastavak na Telegraf.rs...

Obama: Istorija će suditi o Kastrovom uticaju na svijet

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Nov.2016

VAŠINGTON - Američki predsjednik Barak Obama uputio je danas izraze saučešća porodici Fidela Kastra i rekao da će istorija suditi o uticaju vođe Kubanske revolucije na Kubu i cijeli svijet..."Pružamo ruku prijateljstva kubanskom narodu", rekao je Obama povodom smrt vođe Kubanske revolucije Fidela...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.