Obama: Avganistan - opasno mesto

Izvor: B92, 29.Dec.2014, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Avganistan - opasno mesto

Američki predsednik Barak Obama pozdravio je kraj borbene misije NATO u Avganistanu, ali je upozorio da ta zemlja i dalje ostaje "opasno mesto".

"Više od 13 godina, još otkad nam je oduzeto gotovo 3.000 nevinih života 11. septembra (2001.), naša nacija je bila u ratu u Avganistanu", stoji u Obaminom saopštenju, a prenosi AFP.

Američki predsednik je napomenuo da se borbena misija u Avganistanu, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predstavlja najduži rat u američkoj istoriji, okončava na odgovoran način zahvaljujući izuzetnim žrtvama Amerikanaca i Amerikanki u uniformi.

Misija Međunarodnih snaga za pomoć u bezbednosti (ISAF), čijih je 3.485 pripadnika poginulo od početka operacija u Avganistanu 2001, 1. januara 2015. biće zamenjena misijom za "obuku i podršku" NATO.

Nedavni krvavi napadi, međutim, podrivaju tvrdnje da je ekstremizam u Avganistanu u slabljenju i jačaju bojazni da se ta država suočava sa novim talasom nasilja, navodi AFP.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Obama pozdravio kraj borbene misije NATO u Avganistanu

Izvor: Blic, 29.Dec.2014

Američki predsednik Barak Obama pozdravio je u nedelju kraj borbene misije NATO u Avganistanu, ali je upozorio da ta zemlja i dalje ostaje "opasno mesto"..."Više od 13 godina, još otkad nam je oduzeto gotovo 3.000 nevinih života 11. septembra (2001.), naša nacija je bila u ratu u Avganistanu", stoji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.