Moram prvi da znam ako nađete Marsovce

Izvor: Vesti-online.com, 14.Avg.2012, 03:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Moram prvi da znam ako nađete Marsovce"

Predsednik SAD Barak Obama pozvao je danas naučnike svemirske agencije NASA koji upravljaju marsovim robotskim vozilom "Kjuriositi", da ga trenutno obaveste ako nađu vanzemaljske oblike života.

Barak Obama će uživo pratiti hvatanje Marsovaca... ako i dalje bude predsednik

 

"Ako zaista stupite u kontakt sa Marsovcima, molim vas da me smesta obavestite", poručio je Obama naučnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << laboratorije Džet Propalžn u Kaliforniji.

"Imam mnogo drugih obaveza, ali verujem da će to dospeti na vrh prioriteta. Čak i ako su oni samo mikrobi, biće veoma uzbudljivo", rekao je Obama.

 

On se naučnicima obratio telefonom iz predsedničkog aviona, dok je zbog predizborne kampanje leteo u Ajovu.

 

Misija Kjuriositi koštala je 2,5 milijarde dolara. Njen glavni zadatak je da istraži da li su na Marsu ikada postojali uslovi za život. Kjuriositi, međutim, nema opremu kojom bi se mogli detektovati živi ili fosilni mikroorganizmi. Umesto toga, rover će tražiti hemijske komponente potrebne za razvoj zivih organizama.

 

Kjuriositi je na Mars sleteo 6. avgusta, a 9. avgusta je poslao prvu panoramsku kolor sliku marsovog kratera Gejl.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.