Izvor: S media, 13.Avg.2012, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama poručio NASA: Ako stupite u kontakt sa Marsovcima - odmah me obavestite!

"Ako zaista stupite u kontakt sa Marsovcima, molim vas da me smesta obavestite", poručio je predsednik SAD Barak Obama naučnicima laboratorije Džet Propalžn u Kaliforniji.

"Imam mnogo drugih obaveza, ali verujem da će to dospeti na vrh prioriteta. Čak i ako su oni samo mikrobi, biće veoma uzbudljivo", rekao je Obama.

On se naučnicima obratio telefonom iz predsedničkog aviona, dok je zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << predizborne kampanje leteo u Ajovu.

Misija Kjuriositi koštala je 2,5 milijarde dolara. Njen glavni zadatak je da istraži da li su na Marsu ikada postojali uslovi za život. Kjuriositi, medjutim, nema opremu kojom bi se mogli detektovati živi ili fosilni mikroorganizmi. Umesto toga, rover će tražiti hemijske komponente potrebne za razvoj zivih organizama.

Kjuriositi je na Mars sleteo 6. avgusta, a 9. avgusta je poslao prvu panoramsku kolor sliku marsovog kratera Gejl.

(Beta-AP)

Foto: Beta/AP

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama traži da odmah bude obaviješten o životu na Marsu

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Avg.2012

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Barak Obama pozvao je danas naučnike svemirske agencije NASA koji upravljaju marsovim robotskim vozilom Kjuriositi, da ga trenutno obavijeste ako nađu vanzemaljske oblike života.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Obama traži da odmah bude obavešten o životu na Marsu

Izvor: Blic, 14.Avg.2012, 01:01

Predsednik SAD Barak Obama našalio se sa naučnicima svemirske agencije NASA koji upravljaju marsovim robotskim vozilom Kjuriositi, i pozvao ih da ga trenutno obaveste ako nađu vanzemaljske oblike života...- Ako zaista stupite u kontakt sa Marsovcima, molim vas da me smesta obavestite - poručio je...

Nastavak na Blic...

"Moram prvi da znam ako nađete Marsovce"

Izvor: Vesti-online.com, 14.Avg.2012

Predsednik SAD Barak Obama pozvao je danas naučnike svemirske agencije NASA koji upravljaju marsovim robotskim vozilom "Kjuriositi", da ga trenutno obaveste ako nađu vanzemaljske oblike života. ..Barak Obama će uživo pratiti hvatanje Marsovaca.. ako i dalje bude predsednik.. .."Ako zaista stupite...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.