Izvor: Nezavisne Novine, 20.Sep.2017, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko novca Obama uzima za svoje govore?

VAŠINGTON - Bivši predsjednik SAD Barak Obama počeo je da unovčava svoje vrijeme provedeno u Bijeloj kući i govorima na Vol stritu - praksu koju je Hilari Klinton tokom svoje kampanje oštro osudila.

Obama će se idućeg ponedjeljka pojaviti pred najuticajnijim ljudima iz zdravstvene industrije SAD, na konferenciji u organizaciji američke trgovinske firme Kentor Ficdžerald.

Portparolka >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << te firme je potvrdila da će Obama prisustvovati događaju, ali nije pružila više detalja.

Obama će pričati o Zakonu o zdravstvu iz 2010. godine, poznatom kao "Obamaker", navodi AFP.

Prema riječima osobe upoznate sa Obaminim planovima, njemu će biti plaćeno oko 400.000 dolara za govor.

Avgusta ove godine, Obama se obratio na skupu u Njujorku, koje je organizovala privatna firma za bankarski menadžment "Nordern trast".

Prema pisanju Bloomberg newsa, Obami je plaćeno oko 400.000 dolara tom prilikom.

To su prvi govori koje je Obama održao na Vol stritu otkad je napustio Ovalni kabinet 20. januara. Od maja ove godine, Obama je naplatio svoje prisustvo na događajima u Italiji, Njemačkoj, Škotskoj, Kanadi, Indoneziji i Južnoj Koreiji.

Kasnije ovog mjeseca, trebalo bi da se pojavi u Torontu.

"Otkad je napustio funkciju, predsjednik Obama je iskoristio svoje vrijeme na privatne i javne događanje, plaćene i neplaćene, koji su u skladu sa svojim uvjerenjima. U skladu sa tim on je uspio da donira dva miliona dolara za čikaške programe za poslovnu obuku i poslovne prilike za mlade sa niskim primanjima", rekao je Obamin portparol Kevin Luis za AFP.

Hilari Klinton je pisala o tome kako se kaje što se pojavljivala na događajima, među kojima i na onim koje je organizovala investiciona banka Goldman Saks, zbog čega misli da su je ljudi videli kao da je na njihovom platnom spisku.
Pogledaj vesti o: Barak Obama,   Vašington

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.