Kirbi: Daleko je Obama od Srbije

Izvor: B92, 09.Nov.2012, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kirbi: Daleko je Obama od Srbije

Beograd -- Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi rekao je da nije siguran da će Barak Obama ikada posetiti Srbiju i dodao da je za tako nešto potreban "veliki napredak".

"Nemam kristalnu kuglu da znam da li će i kada Obama doći. Voleli bismo da vidimo tačan datum početka pregovora sa EU, što bi značilo i napredak po pitanju Kosova", rekao je takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kirbi na skupu Američke privredne komore.

Napominjući da predsednici SAD "tradicionalno, u drugom mandatu mnogo više putuju nego u prvom", Kirbi je ocenio da bi povod za takvu posetu moglo biti poboljšanje prilika u Srbiji i konkretan napredak zemlje.

Ambasador SAD je rekao da su SAD spremne da pomognu Srbiji u rešavanju ekonomskih problema, ali da Vlada mora da sprovede reforme radi stvaranja boljih uslova za poslovanje i privlačenje stranih investicija.

"Nezaposlenost u Srbiji je velika, gubite mnogo mladih ljudi", rekao je Kirbi.

Kirbi je pokazao "mapu puta" za dobijanje građevinske dozvole u Srbiji, za koju je rekao da je komplikovana i da je investitorima u građevinskom sektoru potrebno previše vremena za dobijanje građevinskih dozvola.

Ambasador SAD je ukazao na to da bi Srbija trebalo da promeni i Zakon o radu i da više ulaže u informacione tehnologije i infrastrukturu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kirbi: Daleko je Obamina poseta Srbiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Nov.2012

Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi rekao je da nije siguran da će Barak Obama ikada posetiti Srbiju i dodao da je za tako nešto potreban "veliki napredak". "Voleli bismo da vidimo tačan datum početka pregovora sa EU, što bi značilo i napredak po pitanju Kosova", rekao je takođe Kirbi na skupu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Kirbi: Nemam kristalnu kuglu da predvidim Obamin dolazak

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Nov.2012

Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi rekao je da nije siguran da će Barak Obama ikada posetiti Srbiju i dodao da je za tako nešto potreban "veliki napredak".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.