BARAK OBAMA I ANGELA MERKEL: Zadržati Grčku u evrozoni

Izvor: Kurir, 28.Jun.2015, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BARAK OBAMA I ANGELA MERKEL: Zadržati Grčku u evrozoni

Američki predsednik Barak Obama i nemačka kancelarka Angela Merkel složili su se danas u telefonskom razgovoru da je od ključne važnosti da se pronađe način da Grčka ostane u evrozoni, saopštila je danas Bela kuća

"Dvoje lidera potvrdila su da njihovi ekonomski tomovi pažljivo prate situaciju i da će ostati u bliskom kontaktu", navodi se u saopštenju.

"Lideri su se složili >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da je od ključne važnosti da se učini svaki mogući napor i vrati na putanju koja bi omogućila Grčkoj da nastavi reforme i rast unutar evrozone", ističe se u saopštenju Bela kuća. I američki ministar finansija Džek Lu, pozvao je danas svoje evropske kolege i Međunarodni monetarni fond (MMF) da nastave da sarađuju kako bi pronašli održivo rešenje za sprovođenje reformi u Grčkoj i njen oporavak u okvuri evrozone.

Lu je razgovarao telefonom s nekoliko visokih zvaničnika, uključujući ministre finansija Nemačke i Francuske, kao i direktorku MMF-a Kristin Lagard, saopštilo je američko Ministarstvo finansija.

U tim razgovorima, Lu je rekao da je "za sve strane važno da nastave da rade na pronalaženju rešenja, uključujući i diskusiju o potencijalnim dužničkim olakšicama za Grčku.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.