Odlična akcija MUP-a i BIA, veliki udarac za mafiju; Hapšenje nema veze sa prisluškivanjem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2021, 16:02

"Odlična akcija MUP-a i BIA, veliki udarac za mafiju; Hapšenje nema veze sa prisluškivanjem"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pohvalio je danas akciju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Bezbednosne-informativne agencije (BIA) u kojoj je uhapšena organizovana kriminalna grupa koja se sumnjiči za više teških krivičnih dela.

Nakon sednice Vlade Srbije, Vučić je rekao da je to nastavak onoga što je ranije najavljeno - odlučna borba države protiv mafije i organizovanog kriminala.

"Odlična saradnja MUP i BIA dovela je do dobrih rezultata, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dovela je do toga da ljudima u celoj Srbiji možemo da obezbedimo veću sigurnost", rekao je Vučić.

Ističe da je to bio težak, važan i ozbiljan nastavak odgovorne borbe protiv mafije i svih onih koji su, kako je rekao Vučić, mislili da su jači od države, jer su čak bili povezani i sa onima u državnom sistemu.

"Ovo je veliki udarac za mafiju i organizovani kriminal", poručio je Vučić.

Pohvalio je sve koji su učestvovali u toj akciji i istakao da to za njih nije bio nimalo jednostavan zadatak, jer su "na kocku" stavili i svoju bezbednost i bezbednost svojih porodica za sigurnost građana Srbije.

Hapšenje Belivukove grupe nema veze sa prisluškivanjem

Vučić je rekao da današnja akcija hapšenja nema nikakve veze sa nezakonitim prisluškivanjem njega (predsednika).

“Ima veze sa najtežim krivičnim delima, ubistvima, otmicama, iznudama i stavljanem u promet opojnih droga. Obaveštavali su me o tome i ministar Aleksandar Vulin i direktor BIA i premijerka Ana Brnabić, jer ovo jeste pitanje od velikog značaja za nacionalnu bezbednost”, rekao je Vučić.

Upitan da li je ova akcija mogla da se izvede ranije i da li za to ima odgovornosti bivšeg ministra policije, sada odbrane, Nebojše Stefanovića, Vučić je odgovorio da ne može da se bira trenutak za delovanje i da se veoma dugo radi na “svemu ovome”.

“Niko od nas nije idealan. Mnogo sam grešniji od svih. Znam dobre stvari koje je uradio Nebojša Stefanović i neke loše, a znam i mnogo lošeg šta sam ja uradio”, rekao je predsednik.

Poručio je da će borba protiv organizovanog kriminala biti nastavljena i da to čeka “i Niš i Vranje i Valjevo, Suboticu”.

“Namerno sam ovo pomenuo samo da bi znali da ne postoji način da se sakriju i pobegnu. Lepo je da mislite kako možete sve, ali je država pokazala da to tako ne može”, naveo je predsednik.

Ukazao je da se istražni organi susreću sa problemom nedostatka dokaza za sud iako znaju šta se dešava.

Komentarišuću ubistvo Vlastimira Miloševića u centru Beograda, za koje je Belivuk bio optužen za pomaganje, pa pravosnažno oslobođen, Vučić je istakao da ga je brinulo što se govorilo da je neko menjao DNK, napominjući da za to nije bilo dokaza.

“Mi nemamo dokaze za to, ali da li svi sumnjamo, pretpostavljamo...”, naveo je predsednik, poručujući da je država sada pobedila.

Stotine hiljada minuta laži o meni da bi se zaštitila mafija

Građani treba da budu sigurni u odlučnost države da će se po svaku cenu obračunati sa narko dilerima, mafijom i iznudiocima, poručio je Vučić.

Vučić je upitao da li neko misli da je slučajno izmišljena uvezanost njega, članova njegove porodice sa slučajem Jovanjica.

"I svi znaju da ne postoji nikakav kontakt, svi to znaju u policiji, BIA, ali i dalje se na tome insistiralo nekoliko meseci zato što je to bio način kako se vodi specijalni rat, da se kaže to državno rukovodstvo je upleteno u kriminalne radnje, a da bukvalno nikakve veze ni sa čim nemamo", rekao je Vučić.

Kaže da je u jednom trenutku shvatio da je besmisleno da odgovara na takve besmislice.

"Dajte mi jedan dokaz o bilo čemu, a napravili ste stotine hiljade minuta laži o meni i mojoj porodici. Zašto? Da bi mafija bila zaštićena i da bi pravi saradnici ostali neotkriveni. Sad se to sve čisti. Gotovi su svi u Srbiji, ti veliki poznati narko dileri što se tiče slobode, a šta će sud da odluči, to ćemo da vidimo", rekao je Vučić.

On je dodao da se, kada neki drugi budu vladali Srbijom, neće ni setiti tog slučaja, o što je, kaže, to sramota za sve njih.

"Lagali su upravo zbog ovog specijalnog plana da bi se zaštitili pravi kriminalci, mafijaši misleći da će time da zaustave žestok udar države na mafiju", rekao je Vučić.

Kako kaže, pitanje uvezanosti sa državnim strukturama je naravno uvek najvažnije pitanje.

"I to je pitanje, ne o tome da li se čuo sa nekim ili da li je neko nekoga sreo pa se pozdravio, nego da li ste učestvovali u izvršenju krivičnih dela. To je ono što nadležni državni organi u ovom trenutku rade. Zato i jeste preterana kampanja, a ne mislim ništa posebno dobro o radu Dijane Hrkalović, ali mislim da je odvratna i preterana kampanja protiv nje, pa je kriva i za ono gde zaista nije kriva, ali to je na nadležnim organima da ustanovljavaju", rekao je predsednik.

Dodaje i da je sve to suviše komplikovamo, ali i da kada neko raspolaže sa tolikom sumom novca s lakoćom ulazi i državne strukture, državni sistem.

"Ovog puta je država pokazala da je snažnija i jača. To je ono što je od najvećeg značaja i kada bih vam sve detalje govorio koje mi pretpostavljamo ljudi bi bili bukvalno šokirani. Ali prepostavljati ne znači biti sudija i donositi presudu", istakao je Vučić.
Pogledaj vesti o: BIA

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.