Maloljetniku 20 godina zatvora za ubistvo nastavnice

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Nov.2014, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maloljetniku 20 godina zatvora za ubistvo nastavnice

LONDON - Šesnaestogodišnjak osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od najmanje 20 godina zbog ubistva nastavnice koje je počinio pred čitavim razredom, a Velika Britanija se prvi put susrela sa slučajem poput ovog, prenosi Anadolu Agency (AA).

On je izbo nastavnicu španskog jezika, 61-godišnju An Meguar, u aprilu ove godine na katoličkom koledžu "Corpus Cristi".

Mladić je nakon toga priznao ubistvo svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << nastavnice. Učenik, čije je ime zaštićeno, imao je 15 godina kada je izvršio napad.

Tužilac Paul Greaney kazao je kako je ubodena sedam puta u vrat i leđa kada se nagela preko stola da pogleda rad drugog učenika.

Tokom izricanja presude, tužilac je kazao kako je dječak pokazao "hladne osjećaje i nedostatak pokajanja" dodajući da je bio ponosan zbog onoga što je učinio. Također je kazao da je nivo nasilja bio "divljački i kukavički".

Sličan slučaj u kojem je nastavnik izboden na smrt u Velikoj Britaniji zabilježen je 1996. godine, kada je naoružani napadač Tomas Hamilton ubio 16 djece i učitelja u osnovnoj školi u Škotskoj.

Komemoraciji u čast stradale An prisustvovalo je više od 1.000 ljudi. Imala je dvije kćerke, a pored njih, odgojila je dva nećaka nakon smrti svoje sestre koja je preminula od raka 1986. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.