Kineska kompanija pokreće tužbu protiv Applea: Ukrali su nam logo

Izvor: B92, 21.Dec.2017, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineska kompanija pokreće tužbu protiv Applea: Ukrali su nam logo

Kineska kompanija Kon, koja se bavi proizvodnjom odeće, pokrenula je tužbu protiv kompanije Apple u vezi sa navodnom krađom loga.

Kon tvrdi da je Apple ukrao njegov logo i iskoristio ga za poslednju verziju App Storea, prenosi rt.com.

Trenutni logo koji Apple koristi za iOS i macOS sastoji se od tri šipke zaobljenih ivica koje čine trougao. Na njihovom mestu prethodno su bili ukršteni olovka, četkica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i lenjir.

S druge strane, kineska kompanija navodi da je kao inspiracija za njihov logo poslužio britanski pank bend Sex Pistols, i da linije predstavljaju kosti koje metaforički označavaju pobedu života nad smrću.

Osim finansijske nadonkade za logo na koji legalno poseduje prava u Kini, Kon od Applea zahteva i javno izvinjenje.

Apple se i ranije suočavao s različitim tužbama u Kini, koje su pokretale kompanije Qualcomm, Samsung i Corephotonics.

Prošle godine tehnološki gigant izgubio je i slučaj za naziv "iPhone", koji koristi jedan kineski proizvođač kožne galanterije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kineska kompanija tužila Apple zbog krađe loga

Izvor: ItRešenja.com, 22.Dec.2017, 04:17

Kompanija Apple se suočava sa tužbom koju je pokrenula kineska kompanija Kon, a odnosi se na navodnu krađu loga...Odevni brend Kon je tužio Apple jer smatra da je kompanija iz Cupertina “ukrala” njen logo i iskoristila ga za App Store. Kon je osnovan 2009. godine, a njegov logo predstavlja kosti...

Nastavak na ItRešenja.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.