Tehnopolis

Četvrtak, 21.12.2017.

11:50

Kineska kompanija pokreće tužbu protiv Applea: Ukrali su nam logo

Kineska kompanija Kon, koja se bavi proizvodnjom odeće, pokrenula je tužbu protiv kompanije Apple u vezi sa navodnom krađom loga.

Izvor: B92

Kineska kompanija pokreće tužbu protiv Applea: Ukrali su nam logo
Foto: Gettyimages

Kon tvrdi da je Apple ukrao njegov logo i iskoristio ga za poslednju verziju App Storea, prenosi rt.com.

Trenutni logo koji Apple koristi za iOS i macOS sastoji se od tri šipke zaobljenih ivica koje čine trougao. Na njihovom mestu prethodno su bili ukršteni olovka, četkica i lenjir.

S druge strane, kineska kompanija navodi da je kao inspiracija za njihov logo poslužio britanski pank bend Sex Pistols, i da linije predstavljaju kosti koje metaforički označavaju pobedu života nad smrću. Osim finansijske nadonkade za logo na koji legalno poseduje prava u Kini, Kon od Applea zahteva i javno izvinjenje.

Apple se i ranije suočavao s različitim tužbama u Kini, koje su pokretale kompanije Qualcomm, Samsung i Corephotonics.

Prošle godine tehnološki gigant izgubio je i slučaj za naziv "iPhone", koji koristi jedan kineski proizvođač kožne galanterije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

14 h

Podeli: