Apple će blokirati kameru iPhonea kako ne biste snimali koncerte?!

Izvor: NovaEnergija.net, 03.Jul.2016, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apple će blokirati kameru iPhonea kako ne biste snimali koncerte?!

Mnogi muzičari izražavaju nezadovoljstvo prema onima koji koncerte gledaju kroz kamere svojih telefona. Apple pokušava da reši taj problem.
Tehnološki gigant je napravio patent koji blokira snimanje koncerata na vašem iPhoneu. U pitanju je infracrven odašiljač koji je smešten na lokacijama gde je zabranjeno fotografisanje. iPhone prima signal, dekodira podatke i blokira vašu kameru, pa ne možete da fotografišete ili snimate.
Naravno, ovo je za sada >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << samo patent, bez konkretnih najava da će se ovakva opcija naći na iPhone.
Ali, da li možete da zamislite sledeći događaj ili koncert, sa telefonom u džepu i da sve vreme uživate bez snimanja?

Izvor: digitalspy.com
Pogledaj vesti o: Apple,   iPhone

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.