Savetnik Merkelove u Beogradu s Tadićevim savetnicima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Dec.2011, 03:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savetnik Merkelove u Beogradu s Tadićevim savetnicima

BEOGRAD -

Prvi savetnik nemačke kancelarke Angele Merkel za spoljnu politiku i bezbednost, Kristof Hojzgen, bio je u kraćoj poseti Beogradu gde je razgovarao s članovima kabineta predsednika Srbije Borisa Tadića i ministrom spoljnih poslova Vukom Jeremićem, piše dnevni list "Danas".

Pozivajući se na dobro obaveštene nemačke i srpske izvore, list navodi da su teme Hojzgenovog sastanka s Tadićevim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << savetnicima bile kandidatura Srbije za članstvo u Evropskoj uniji, situacija na severu Kosova i ekonomska saradnja dve zemlje.

Hojzgen je bio šef političkog kabineta visokog predstavnika EU Havijera Solane, pomoćnik federalnog sekretara za spoljne poslove, a sada je savetnik za spoljnu i bezbednosnu politiku kancelarke Angele Merkel.

Član je vladajuće Hrišćansko-demokratske unije.

Merkelova je nedavno, pred poslanicima Bundestaga, izjavila da Srbija ne ispunjava zahteve procesa pristupanja Evropskoj uniji (EU), a da je put Srbije u EU moguć samo uz normalizaciju odnosa sa Kosovom.

Pre toga, prilikom posete Beogradu, ona je istakla da je potrebno postići napredak u dijalogu sa prištinom, da Euleks dobije mogućnost da deluje na prostoru celog Kosova, kao i da se ide ka smanjenju paralelnih struktura.

Merkelova je tada istakla da je nezamislivo da se završe pregovori sa Srbijom o prijemu u članstvo EU, a da se potom kaže da postoji problem oko Kosova.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel,   Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.