SPD odlučio da počne pregovore sa Demohrišćanima

Izvor: RTS, 07.Dec.2017, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPD odlučio da počne pregovore sa Demohrišćanima

Socijaldemokratska partija Nemačke (SPD) je na stranačkom kongresu u Berlinu donela odluku o tome da počne pregovore o mogućem nastavku velike koalicije sa Demohrišćanskom unijom CDU/CSU.
Ovom odlukom je otvoren put za pregovore koji mogu da reše ćorsokak u koji je zapala Nemačka nakon što su konzervativci Angele Merkel i SPD ostvarili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekordno niske rezultate na izborima održanim u septembru što je zakomplikovalo parlamentarne kombinacije, prenosi Rojters.

U dokumentu koji je prihvatila većina prisutnih na stranačkom kongresu navodi se da se "SPD oseća oabveznim da kroz pregovore s Unijom CDU/CSU ispita hoće li i u kojoj formi preuzeti odgovornost u novoj vladi".
Time je otvoren put za početak pripremnih pregovora s Unijom CDU/CSU naredne sedmice. U dokumentu je naglašeno da je ishod pregovora "otvoren" i da SPD zadržava mogućnost podržavanja manjinske demohrišćanske vlade, nastavak dosadašnje demohrišćansko-socijaldemokratske koalicije ili prevremene izbore.
Uoči glasanja lider SPD-a Martin Šulc je rekao:"Mi ne moramo biti po svaku cenu na vlasti, ali mi isto tako ne moramo da po svaku cenu da budemo protiv učestvovanja u radu vlade".
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vladu Angele Merkel možda spasi njen protivnik Šulc

Izvor: B92, 08.Dec.2017, 11:41

Socijaldemokratska partija Nemačke donela odluku da počne pregovore o mogućem nastavku velike koalicije sa Demohrišćanskom unijom CDU/CSU. Ovom odlukom je otvoren put za pregovore koji mogu da reše ćorsokak u koji je zapala Nemačka nakon što su konzervativci Angele Merkel i SPD ostvarili rekordno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.