Izvor: Blic, 07.Dec.2017, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DONETA ODLUKA Nemačka Socijaldemokratska partija ulazi u koalicione pregovore

Nemačka Socijaldemokratska partija (SPD) izglasala je večeras na stranačkom kongresu ulazak u pregovore sa konzervativcima kancelara Angele Merkel s ciljem formiranja koalicione vlade.

Današnje stranačko glasanje znači da lideri mogu da razmatraju opcije, uključujući obnovljenu "veliku koaliciju", neformalnu saradnju ili formalni sporazum o tolerisanju konzervativne manjinske vlade što znači da neće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nadglasavati određene parlamentarne predloge.

List "Bild" objavio je da je 600 delegata SPD-a podržalo ulazak u koalicione pregovore.

Parlamentarni izbori održani su u Nemačkoj 24. septembra. Vladajuća koalicija Angele Merkel CDU-CSU osvojila je 33 odsto glasova i osigurala 246 mesta u parlamentu, što nije bilo dovoljno za apsolutnu većinu.

Do sada su propali pregovori o koalicija između CDU/CSU, njemačke Slobodne demokratske partije (FDP) i Zelenih.

Nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer ocenio je da je unutrašnja situacija "bez presedana za poslednjih 70 godina".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SPD odlučio da počne pregovore sa Demohrišćanima

Izvor: RTS, 07.Dec.2017

Socijaldemokratska partija Nemačke (SPD) je na stranačkom kongresu u Berlinu donela odluku o tome da počne pregovore o mogućem nastavku velike koalicije sa Demohrišćanskom unijom CDU/CSU. . Ovom odlukom je otvoren put...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.