Pomoć Grčkoj još četiri meseca

Izvor: Studio B, 20.Feb.2015, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć Grčkoj još četiri meseca

Program finansijske pomoći Grčkoj biće produžen na još četiri meseca, saopštili su Rojtersu neimenovani izvori nakon završetka vanrednog sastanka ministara finansija evrozone u Briselu.

Grčka televizija Skaj potvrdila je večeras da Atina do ponedeljka mora Briselu da predstavi listu reformi koje planira da sprovede, u okviru produženja programa finansijske pomoći.

TV Skaj je precizirala da lista >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << reformi mora da uključuje detalje o tome kako Atina namerava da se izbori sa utajom poreza i korupcijom, kao i kako misli da reformiše disfunkcionalnu javnu administraciju, prenosi Gardijan.

Pored toga, Grčka treba da predstavi mere za okončanje humanitarne krize u zemlji, koja je rezultat šestogodišnje recesije i stroge budžetske štednje, na koju se Atina obavezala u okviru postojećeg programa međunarodne finansijske pomoći.

Nakon vesti da su ministri finansija Grčke i evrozone približili stavove, evro je ojačao u odnosu na dolar, a na američkim berzama evidentiran je rast deonica.

 

Merkel i Oland:Cilj da Grčka ostane u evrozoni

Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je danas da je potrebna značajna dorada grčkog zahteva za pomoć kreditora, ali i da će Nemačka učiniti sve što može da Grčka ostane u evrozoni, za šta se založio i predsednik Francuske Fransoa Oland.

Merkelova je nakon sastanka sa Olandom u Parizu izjavila da je cilj Nemačke od početka dužničke krize bio da Grčka ostane članica evropske monetarne unije. Ona je dodala da će Berlin učiniti sve što je u njegovoj moći da tako i bude, prenosi agencija AP.

Oland je, takođe, poručio da Grčka "mora da ostane u evrozoni" i da mu nije poznat scenario koji podrazumeva izlazak Atine iz monetarne unije.

Zvanični Berlin je juče odbacio zahtev Grčke za šestomesečno produženje programa pomoći, uz obrazloženje da taj predlog ne predstavlja dovoljno dobro rešenje, podseća agencija.

"Ako govorimo o produžetku programa, moramo znati šta to tačno znači. Potrebna je značajna dorada suštine njihovog zahteva", poručila je Merkelova.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel,   Pariz,   Evropska Unija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkel i Oland: Cilj da Grčka ostane u evrozoni

Izvor: Prva.rs, 20.Feb.2015

Merkelova je nakon sastanka sa Olandom u Parizu izjavila da je cilj Nemačke od početka dužničke krize bio da Grčka ostane članica evropske monetarne unije. Ona je dodala da će Berlin učiniti sve što je u njegovoj moći da tako i bude, prenosi agencija AP.. .Oland je, takođe, poručio da...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.