Nemački mediji: Ovo je NOĆNA MORA, Merkel je zaslužila poraz

Izvor: Blic, 25.Sep.2017, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački mediji: Ovo je NOĆNA MORA, Merkel je zaslužila poraz

Nemački mediji ne štede kancelarku te zemlje, Angelu Merkel, koja je izvojevala pobedu na izborima i osigurala svoj četvrti mandat, nazivajući tu pobedu "noćnom morom", a u "Špiglu" čak pišu da je "zaslužila poraz".

Dan posle šokantnih izbora nemačka štampa piše isključivo o usponu desničara koji će „promeniti Nemačku“.

- „U čemu su drugi pogrešili, koliko su oni doprineli tome što je AfD postala tako jaka? Na to pitanje odgovor neće tražiti samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << istoričari koji se budu bavili ovim vremenom. Jer, tek sada sve počinje. Zar nije ova stranka popunila praznine? - piše danas "Frankfurter algemajne cajtug".

Sada će ta partija (AfD) imati istaknuto mesto u plenumu Bundestaga i voditi komisije, čak i ako neki poslanici drugih partija budu pružali poslednji, tužni otpor.

- Ta partija sada može da zaposli stotine ljudi i da sa državnim novcem nameće svoje teme. Sada ona ima demokratski pečat - navodi se u tekstu.

Rajniše post" (Diseldorf) je najdramatičniji: „24. septembar 2017. datum koji označava kraj umerene posleratne Nemačke u kojoj je vladao konsenzus. Zemlja skreće udesno.“

„Gubitnik izbora se zove Angela Merkel“, jasno piše Švebišše cajtung (Ravensburg).

"Berliner cajtung" piše da ovi izbori menjaju Nemačku.

- Ne, oni neće promeniti ulogu Nemačke u svetu jer ce uprkos svemu Angela Merkel ostati kancelarka. Međutim, ovi izbori mogu promeniti reputaciju Nemačke u svetu. Nekim našim susedima je sigurno krajnje neprijatno što sedamdeset godina nakon završetka rata i desni radikali kreiraju politiku u Rajhstagu u Berlinu u kojem je sada sedište Bundestaga - navodi se u tekstu.

AFP ističe da nemačka štampa za Merkelovu kažu da je izvojevala "pobedu iz noćne more".

Sa druge strane "Špigl" optužuje Merkelovu da je vodila "neinspirativnu kampanju" i da je ignorisala izazove koje predstavlja desnica.

- Zaslužila je ovaj poraz - navodi se u tekstu "Špigla".
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemački mediji: Pobeda Merkelove – noćna mora, dan koji menja zemlju

Izvor: RTS, 25.Sep.2017

Mediji u Nemačkoj ne štede kancelarku te zemlje, Angelu Merkel, koja je izvojevala pobedu na izborima i osigurala svoj četvrti mandat, nazivajući tu pobedu "noćnom morom", a u "Špiglu" čak pišu da je "zaslužila poraz". . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.