Merkelova odala poštu sovjetskim vojnicima

Izvor: RTS, 10.Maj.2015, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova odala poštu sovjetskim vojnicima

Nemačka kancelarka Angela Merkel je u Moskvi odala poštu sovjetskim vojnicima koji su poginuli u Drugom svetskom ratu. Merkelova apeluje na saradnju Zapada i Rusije u cilju rešavanja ukrajinske krize.
Angela Merkel je pre razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Putinom položila venac na Spomenik neznanom vojniku u Moskvi i zahvalila na mogućnosti da oda poštu poginulima u Drugom svetskom ratu, javlja Tanjug.

"Za mene je bilo veoma važno što sam mogla da dođem ovamo, kako bih mogla da na 70. godišnjicu pobede odam poštu ljudima tadašnjeg SSSR-a koji su poginuli", istakla je Merkelova. 
Nemačka kancelarka je izrazila zadovoljstvo zbog današnjih razgovora sa Putinom o odnosima Moskve i Brisela, kao i o situaciji u Ukrajini.
"Dobro je što smo se danas sreli u Moskvi kako bismo razgovarali o bilateralnim odnosima između Rusije i EU i, naravno, o podršci teritorijalnom integritetu Ukrajine", rekla je Merkelova.
Nemačka kancelarka je naglasila važnost rešavanja postojećih problema diplomatskim sredstvima, prenosi Tas.
Merkelova je istakla kako je Nemačka iz svog gorkog iskustva naučila kako treba raditi, sarađivati i u komplikovanim situacijama, kao što je tekuća, i nastojati da se pronađu diplomatska rešenja.
Inače, nemačka kancelarka nije prisustvovala jučerašnjoj vojnoj paradi povodom Dana pobede na Crvenom trgu zbog bojkota Zapada u vezi sa ukrajinskom krizom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Angela Merkel odala poštu sovjetskim vojnicima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Maj.2015

Nemačka kancelarka Angela Merkel je u Moskvi odala poštu sovjetskim vojnicima koji su poginuli u Drugom svetskom ratu. Ona je pre razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, tokom kojih će kako se očekujeapelovati na saradnju Zapada i Rusije u cilju rešavanja ukrajinske krize, položila...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.