Bosanac tuži Anđelinu Žoli

Izvor: B92, 04.Dec.2011, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bosanac tuži Anđelinu Žoli

Pisac, novinar i reditelj iz Bosne koji živi i radi u Hrvatskoj Džejms Džej Bredok, podneo je tužbu protiv holivudske glumice da je ideju za svoj rediteljski prvenac ukrala iz njegove knjige "Slamanje duše".

Džejms Bredok (Josip J. Knežević) tvrdi da je Anđelina Žoli ideju za film "U zemlji krvi i meda" uzela iz njegovog romana objavljenog 2007. godine.

Kao jednu od sličnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << između njegovog romana i filma, Bredok navodi da "glavni ženski lik u filmu Anđeline Džoli izložen konstantnom mučenju i silovanju od strane vojnika u kampu".

Takođe, on navodi da je glavna junakinja, kao i u njegovoj knjizi, "primorana da bude služavka vojnim starešinama, što je dužnost namenjena samo odabranima u zarobljeništvu".

Autor je na sudu tražio odštetu za krađu ideje.

Premijera Anđelininog prvenca zakazana je za 23. decembar.
Pogledaj vesti o: Dzej

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.