Žan Pol Gotije: Ejmi kao inspiracija za kolekciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2012, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žan Pol Gotije: Ejmi kao inspiracija za kolekciju

PARIZ -

Francuski modni dizajner Žan Pol Gotije predstavio je danas na nedelji mode u Parizu svoju novu kolekciju, koju je posvetio preminuloj britanskoj pevačici Ejmi Vajnhaus.

Gotije, čije se ime najčešće vezuje za jednu drugu muzičku zvezdu, Madonu, kazao je da je inspiraciju za najnoviju kolekciju pronašao u Ejminom stajlingu za album "Back to Black".

Modeli natapiranih frizura, među kojima i androgeni maneken srpskog porekla >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Andrej Pejić, defilovali su uz zvuke Ejmine muzike, noseći uske suknje i korsete iz kojih su virili brushalteri.

Kolekcija je dočekana sa podeljenim kritikama. Dok je jedni hvale kao "izuzetan" događaj, drugi pak navode da to nije najuspešnija Gotijeova kreacija.

Francuski dizajner, koji se nikada nije sreo sa pevačicom, kazao je da su njihovi stilovi "veoma slični".

"Skandalozno je što se Ejmi nikada nije našla na naslovnoj strani nekog modnog časopisa", izjavio je 59. godišnji dizajner za "Njujork tajms".

"Ona je imala poseban stil; način na koji se kretala, oblačila, mešajući stilove raznih dekada, bio je izuzetan", komentarisao je on.

U novembru jedna Ejmina haljina na tufne, u kojoj je slikana za album "Back to Black", prodata je na aukciji za 43.200 funti.

Prošle godine, modna kuća "Fred Peri" lansirala je kolekciju koju je pevačica dizajnirala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.