Prijateljice Ejmi Vajnhaus na sudu sa njenim ocem

Izvor: B92, 06.Mar.2024, 09:03

Prijateljice Ejmi Vajnhaus na sudu sa njenim ocem

Naomi Peri i Katriona Gurli, prijateljice pokojne pevačice Ejmi Vajnhaus, optužene su da su uzele novac od prodaje zvezdine odeće i stvari u vrednosti od 3,3 miliona funti.

Tužba je podstakla prijatelje Ejmi Vajnhaus da počnu da prikupljaju novac za pokrivanje troškova pravne bitke sa ocem pokojne pevačice, koji ih je tužio, pa su krenuli sa crowdfundingom. Mič, Ejmin otac, želi da se 730.000 funti da fondaciji, koja je osnovana nakon njene smrti 2011. Naomi i Katriona su tvrdile da je desetine predmeta koje su prodale na aukciji njihovo vlasništvo ili im ih je dala Ejmi. "Nažalost, bitka sa Mičem u poslednjih nekoliko godina iscrpila je naše finansijske rezerve, skoro 100.000 funti je već potrošeno na sudske troškove. Procenjeni troškovi bi mogli da porastu na dodatnih 250.000 funti ako ovaj slučaj ode na sud, iznos koji je daleko iznad našeg", rekli su prijatelji zvezde koja je umrla u 27. godini. Na stranici Pravda ljudi piše: "Ovo nije fer borba. Da bismo sprali ljagu sa naših imena, potrebna nam je vaša pomoć.“ Stranica je prikupila više od 2.000 funti od svog cilja od 15.000 funti. Oni koji se brinu o pevačicinom imanju rekli su da je pokrenut pravni proces da se razjasni situacija, ali kako stvari stoje, stvari nisu na zadovoljavajući način nabavljene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.