Otkriven spomenik Ejmi Vajnhaus

Izvor: B92, 14.Sep.2014, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriven spomenik Ejmi Vajnhaus

Bronzana statua Ejmi Vajnhaus otkrivena je danas u londonskom Kemdenu, baš na njen 31. rođendan, tri godine nakon što je preminula zbog trovanja alkoholom

Bronzani spomenik u prirodnoj veličini, koji se nalazi nedaleko od kuće u kojoj je umrla 2011. godine, napravio je Skot Iton. Statuu je otkrio Ejmin otac - Mič Vajhaus.

"Emotivno je videti Ejmi koja je na ovaj način postala besmrtna, Skot je uradio predivnu stvar i vrlo verno je oslikao. Kao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je zaustavljena u prelepom trenutku. Porodica Vajhaus je veoma zahvalna Skotu Itonu i iskreno se nadamo da će se statua dopasti Ejminim fanovima. Želimo da ova statua sve podseti na njen talenat i muzičko nasleđe ali i njenu fondaciju. Bila je zaljubljena u Kemden i to je mesto koje najviše podseća na nju pa je zbog toga spomenik postavljen baš ovde", rekao je Mič Vajnhaus a prenosi NME.

"Poza je trebalo da preslika Ejmin stav i snagu ali i da oda suptilni utisak nesigurnosti. Ruka na kuku, okret glavom... sve su to mali elementi koji doprinose ličnosti dela", rekao je Ejmin otac i dodao "Statua nije napravljena po uzoru na neku fotografiju, već je spoj svih uticaja njene ličnosti, stava. Prisećajući se važnih momenata iz njenog života i rada na njima, ovde je uhvaćena Ejmina srž", zaključio je on.

Statua je prvo trebalo da se nađe na Raundhausu ali je odlučeno da će ovde biti dostupnija i "budi lepša sećanja", objasnila je Ejmina porodica.

.

.

.

.

.

.

.
Pogledaj vesti o: Amy Winehouse

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Otkriven spomenik Ejmi Vajnhaus

Izvor: Radio 021, 14.Sep.2014

Bronzana statua Ejmi Vajnhaus otkrivena je danas u londonskom Kemdenu, baš na njen 31. rođendan, tri godine nakon što je preminula zbog trovanja alkoholom...Bronzani spomenik u prirodnoj veličini, koji se nalazi nedaleko od kuće u kojoj je umrla 2011. godine, napravio je Skot Iton. Statuu je otkrio...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.