Klub 27 - Muzičari koji su umrli u 27. godini života

Izvor: Blic, 23.Jul.2011, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klub 27 - Muzičari koji su umrli u 27. godini života

Klub 27, koji je takođe poznat i kao "Zauvek 27" je naziv za grupu uticajnih umetnika rok muzike, koji su umrli u 27. godini. Među njima su Džim Morison, Dženis Džoplin, Džimi Hendriks, Kurt Kobejn, Brajan Džons, i od danas Ejmi Vajnhaus.

Muzičke ikone, koje su svojom umetnošću ostavile veliki trag za sobom, tragično su napustile ovaj svet u 27. godini života, a uzrok su uglavnom bili droga i alkohol. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Popularna rokenrol poslovica glasi "najbolji umiru mladi", a odnosi se na prerano preminule umetnike, koji su svojim talentom zadužile svet, u kojem su, barem nakratko živeli.

Džim Morison je legendarni frontmen i osnivač grupe "The Doors". Umro je 3. jula 1971. godine, u sobi jednog pariskog hotela u 27. godini. Njegov muzički pravac nastavio je i posle njegove smrti da inspiriše muzičare svih uzrasta.

Kurt Kobejn je američki muzičar i osnivač grupe "Nirvana", u kojoj je bio pevač, tekstopisac i gitarista. On je takođe tragično preminuo 8. aprila 1994. godine u 27. godini u svom domu u Sijetlu, navodno od rane, koju je pevač sam sebi zadao sačmaricom.

Džimi Hendriks je jedan od najvećih gitarista ikada. Umro je 18. septembra 1970. godine u hotelu Samarkand u Londonu, u kom je bio sa svojom devojkom Monikom Denimen. Okolnosti njegove smrti nikada nisu do kraja objašnjene, navodno je uzrok bila prekomerna doza tableta za spavanje pomešana sa vinom.

Muzičar Brajan Džons bio je jedan od osnivača grupe "Roling Stouns". Pronađen je na dnu svog bazena 3. jula 1969. godine u 27. godini.

Dženis Džoplin, muzičarka koju su često predstavljali kao belkinju sa glasom crnkinje. Na početku je pevala u grupi "Big Brother & Holding Company", a kasnije je ostvarila veoma uspešnu samostalnu karijeru. Umrla je od predoziranja drogom 4. oktobra 1970. godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.