Film Ejmi večeras otvara festival SLOBODNA ZONA  u Sava Centru! VIDEO

Izvor: Svet plus, 05.Nov.2015, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film Ejmi večeras otvara festival SLOBODNA ZONA u Sava Centru! VIDEO

Film Ejmi (AMY) reditelja Asifa Kapadie pripoveda priču o sada već legendarnoj pevačici Ejmi Vajnhaus. Film se pretežno oslanja na arhivske snimke koje do sada niste imali prilike da vidite ali i njene do sada neobjavljene pesme.

Film počinje sa insertima njenog kućnog videa kada je imala samo četrnaest godina. Kapadia je za potrebe snimanja filma obavio preko 100 intervjua sa rodbinom i prijateljima >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << Ejmi Vajnhaus želeći da pronikne u suštinu njenog života i da ga osvetli sa različitih strana. Asif Kapadia dobitnik je nagrade BAFRA i poznat je po vizuelno raskošnim  filmovima. Režirao je slavni film SENA za kompaniju Working Title o legendi Formule 1 Artonu Seni. SENA je dokumentarac s najvećom zaradom u istorijii britanske kinematografije, a nagrađen je brojnim međunarodnim nagradama. Kapadia posebno voli da proučava živote neobičnih i nesvakidašnjih ljudi. Proslavio se kratkim filmom THE SHEEP THIEF (1977.), a kasnije snima THE WARRIOR te FAR NORTH (2004.), dok trenutno radi ALI AND NINO za Archery Pictures.

Nastavak na Svet plus...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.