Ejmi Vajnhaus u Kanu

Izvor: Vesti-online.com, 04.Apr.2015, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ejmi Vajnhaus u Kanu

Dokumentarni film o Ejmi Vajnhaus, u režiji Asifa Kapadije, biće pretpremijerno prikazan na ovogodišnjem Kanskom festivalu, saopštili su organizatori.

Film, pod naslovom "Ejmi", koji na suptilan način prati životni put britanske pevačice, tragično preminule u 27. godini, imaće premijeru u Velikoj Britaniji 3. jula, na četvrtu godišnjicu od njene smrti.

"Ne mislim da postanem slavna, jer to ne bih mogla da podnesem. Poludela bih", ovu rečenicu, bremenitu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << značenjem, Ejmi je izgovorila neposredno pre nego što ju je slava zapljusnula, a može se čuti u tizeru, objavljenom na zvaničnom sajtu.

Reč je o prvom dokumentarcu snimljenom uz pristanak porodice pevačice koja je preminula 2011. od trovanja alkoholom. U okviru filma, koji traje dva sata, publika će imati priliku da čuje nekoliko neobjavljenih pesama i ekskluzivnih intervjua kao i da vidi retke snimake.

"Ja nisam devojka koja pokušava da bude zvezda, niti da budem bilo šta drugo osim muzičarke", kaže Ejmi u kratkoj najavi za film.

Britanski reditelj Asif Kapadija je 2012. osvojio nagradu Bafta za režiju za film "Sena" o životu brazilskog vozača Formule 1 Aertonu Seni, još jednom slavnom mladom čoveku koji je prerano umro u 34. godini.
Pogledaj vesti o: Amy Winehouse

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.