Ejmi Vajnhaus dolazi u bioskope!

Izvor: Story, 02.Nov.2015, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ejmi Vajnhaus dolazi u bioskope!

Od tima koji Vam je doneo film SENNA stiže dokumentarni o film o najkontroverznijoj ličnosti sa muzičke scene 21-vog veka !

Film Ejmi (AMY) reditelja Asifa Kapadie pripoveda priču o sada već legendarnoj pevačici Ejmi Vajnhaus. Film se pretežno oslanja na arhivske snimke koje do sada niste imali prilike da vidite ali i njene do sada neobjavljene pesme.Film počinje sa insertima njenog kućnog videa kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << imala samo četrnaest godina.

Kapadia je za potrebe snimanja filma obavio preko 100 intervjua sa rodbinom i prijateljima Ejmi Vajnhaus želeći da pronikne u suštinu njenog života i da ga osvetli sa različitih strana.

Asif Kapadia dobitnik je nagrade BAFRA i poznat je po vizuelno raskošnim  filmovima. Režirao je slavni film SENA za kompaniju Working Title o legendi Formule 1 Artonu Seni. SENA je dokumentarac s najvećom zaradom u istorijii britanske kinematografije, a nagrađen je brojnim međunarodnim nagradama. Kapadia posebno voli da proučava živote neobičnih i nesvakidašnjih ljudi.

Proslavio se kratkim filmom THE SHEEP THIEF (1977.), a kasnije snima THE WARRIOR te FAR NORTH (2004.), dok trenutno radi ALI AND NINO za Archery Pictures.

Film na redovnom bioskopskom repertoaru možete pogledati od četvrtka 05.11!

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.