Srpski ambasador u RF: Pravi prijatelji se u nevolji prepoznaju

Izvor: Vostok.rs, 17.Maj.2014, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski ambasador u RF: Pravi prijatelji se u nevolji prepoznaju

16.05.2014. - Dokaz srpsko-ruske solidarnosti

Inicijativu Rusije u pružanju pomoći Srbiji, zahvaćenoj katastrofalnim poplavama, prokomentarisao je za „Glas Rusije“ srpski ambasador u Moskvi dr Slavenko Terzić.

„Pomoć je veoma važna. Zahvalni smo Rusiji za to što se urgentno odazvala i pružila nam veoma značajnu pomoć. U proces je uključen i Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu. Za >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << mene odluka ruske vlade i Ministarstva za vanredne sitaucije predstavlja još jedan dokaz solidarnosti ruskog naroda sa srpskim. A solidarnost nije na rečima, nego na delu. Kao što se kaže u Rusiji „pravi prijatelji se u nevolji prepoznaju“, izjavio je gospodin Terzić.

Zamenik direktora Rusko-srpskog humanitarnog centra Anatolij Aleksandrovič: "Mi smo reagovali odmah pošto nas je gospodin Aleksandar Vučić kontaktirao. Vlada Ruske federacije odmah je odlučila da uputi pomoć koja je transportovana sa dva aviona tipa "Iljušin". Mi smo svesni da je ovde teška situacija," rekao je Baškirev.




Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti    
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Poplave

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ruski spasioci prvi došli da spašavaju srpski narod u poplavama

Izvor: JuznaSrbija.info, 17.Maj.2014

Inicijativu Rusije u pružanju pomoći Srbiji, zahvaćenoj katastrofalnim poplavama, prokomentarisao je srpski ambasador u Moskvi dr Slavenko Terzić.

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.