Ruski avioni prekinuli šverc nafte iz Sirije u Tursku

Izvor: Press, 27.Maj.2016, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ruski avioni prekinuli šverc nafte iz Sirije u Tursku"

Ruske vazdušne snage su uspele da prekinu dotok krijumčarene nafte koju džihadisti Islamske države iz Sirije prevoze u Tursku.
Foto:B92.net
To je za Sputnjik rekao sirijski ambasador u Rusiji Rijad Hadad.
“Mogu da kažem da su ruske snage skoro potpuno zaustavile prebacivanje nafte iz Sirije u Tursku. Svi tankeri u kojima je bila skladištena nafta su uništeni“, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je Hadad. 

Prema njegovim rečima, ostalo je još nekoliko naftnih bušotina u Siriji koje džihadisti eksploatišu, a potom tu naftu prebacuju u Tursku. 

“Do današnjeg dana je ostalo nekoliko manjih naftnih polja. Između ostalih, džihadisti ilegalnu trgovinu obavljaju i sa Turskom“, dodao je Hadad. 

Ranije je ruski šef diplomatije Sergej Lavrov rekao da ima mnogo dokaza koji upućuju na to da je Turska učestvovala u organizovanju velike mreže za podršku islamističkim teroristima u Siriji.
 
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Sirija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Rusija svojim akcijama uništila "biznis" Turcima i džihadistima

Izvor: Vesti-online.com, 27.Maj.2016

"Ruske vazdušno-kosmičke snage su praktično potpuno sprečile dopremanje ilegalne nafte iz Sirije u Tursku", izjavio je ambasador Sirije u Moskvi Rijad Hadad...Prema njegovim rečima, uništene su sve cisterne u kojima se ta nafta čuvala, prenosi Sputnjik...Prethodno je Ministarstvo odbrane Rusije...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.