Rusija proglasila slovačkog diplomatu „personom non grata“

Izvor: Vostok.rs, 13.Dec.2018, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija proglasila slovačkog diplomatu „personom non grata“

Rusija je proglasila slovačkog vojnog atašea za personu non grata, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, prenose RIA Novosti.
Slovačkom ambasadoru je uručena odgovarajuća nota, dodala je ona. Kako je Zaharova pojasnila, ovo je bio odgovor na činjenicu da su slovačke vlasti 22. novembra proterale predstavnika vojnog atašata ruske ambasade u Bratislavi. Prema rečima premijera Slovačke Petra Pelegrinija, diplomata je navodno prikupljao podatke o Slovačkoj i NATO-u. Moskva je shvatila kao neprijateljski korak i obećala recipročan odgovor. „Slovačke vlasti su proterale iz zemlje ruskog vojnog atašea. Budući da u skladu sa opšteprihvaćenom diplomatskom praksom ovakve neprijateljske akcije uvek povlače za sobom recipročne mere, pre neki dan je za personu non grata u Rusiji proglašen slovački vojni diplomata, koji mora da napusti zemlju u roku od dva dana“, izjavila je Zaharova.     
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   NATO

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusi protjerali slovačkog vojnog atašea

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Dec.2018

MOSKVA - Rusija je proglasila nepoželjnim vojnog atašea u Ambasadi Slovačke u Moskvi i on je dobio rok od dva dana da napusti zemlju, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova, prenijela je danas agencija RIA.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Zaharova demantuje britanski "Gardijan": Otkud atomska bomba na Krimu?

Izvor: Vesti-online.com, 13.Dec.2018

"Saopštenja o nuklearnom oružju na Krimu su izmišljotine", prokomentarisala je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova članak britanskog lista "Gardijan"..."Što se tiče izmišljotina o 'nuklearnoj bombi na Krimu', ostavimo ih na savesti (člana Evropskog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.