Rusija ne razume bi podela Kosova bila presedan

Izvor: B92, 13.Sep.2019, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rusija ne razume bi podela Kosova bila presedan"

Ruski ambasador u Beogradu rekao je da ne razume izjavu da bi podela Kosova stvorila presedan u Evropi.

Ambasador Ruske federacije Aleksandar Bocan Harčenko rekao je za "Politiku" da se Rusija ne zalaže za podelu Kosova, niti za bilo koju varijantu rešenja tog pitanja, ali da ne razume izjavu da bi podela Kosova stvorila presedan u Evropi.

On je odgovarao na pitanje lista: Ako bismo se sada vratili na format "trojke" iz 2007, kada ste Vi prestavljali Rusiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Volfgang Išinger Nemačku i EU, a Frenk Vizner SAD - videli bismo da je rezultat dva prema jedan. Moskva i Berlin su protiv podele Kosova, dok su Amerikanci, možda, za to?

U intervjuu koji će, kako je najavljeno, biti objavljen u nedeljnom izdanju, Bocan Harčenko je istakao da je bivša Jugoslavija raščlanjena na sve moguće načine, a posle svega ispada da presedan nije bio ni komadanje SFRJ, ni SRJ ni same Srbije - a podela Kosova bi bila presedan.

"Takve izjave zvuče veoma čudno", poručio je ambasador Rusije u razgovoru za Politiku.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bocan-Harčenko: Ne razumemo zašto bi podela Kosova i Metohije bila presedan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2019

Rusija se ne zalaže za podelu Kosova, niti za bilo koju od varijanti rešavanja ovog pitanja, ali ne razume ni zašto bi podela Kosova bila presedan u Evropi, izjavio je ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko..."Bivša Jugoslavija je raščlanjena na sve moguće načine. I posle svega,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.