RUSIJA poziva na RASFORMIRANJE VOJSKE KOSOVA: Ambasador BESAN, poslao poruku EU: Dozvolili ste POVRATAK OVK! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2018, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSIJA poziva na RASFORMIRANJE "VOJSKE KOSOVA": Ambasador BESAN, poslao poruku EU: Dozvolili ste POVRATAK OVK! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN u Njujorku govorio je i ruski ambasador pri UN Vasilij Nebenzja

- On je rekao da Rezolucija 1244 nema nikakve veze sa odlukom tzv. države Kosovo. Stalno smo podvlačili da je situaciju regionu nestabilna. Tražili smo monitoring Saveta bezbednosti, zahtevi su bili zanemareni, a Priština je često bila zaštićena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - ocenio je on.

- Postoji veliki problem sa zaštitom srpskih pravoslavnih hramova na Kosovu. Ta regija postaje plodno tlo za regrutovanje radikala iz Sirije i Iraka. A već postoji velika opasnost zbog humanitarne krize nakon uvođenja taksi na srpsku robu - rekao je ruski ambasador.

On je rekao da Rusija razočarana pozicijom EU, koja je tvrdila da igra ulogu neutralnog medijatora, a koja je dozvolila formiranje vojske.

- Dovoljno je reći da u redovima kosovskih snaga ima mnogo boraca iz redova tzv. OVK u kojima su zločinci - počinioci progona, prodaje ljudskih organa.

Smatra da je najveća briga upad tzv. kosovskih snaga na sever Kosova kako bi uspostavili vlast.

- Nažalost, stoji da nismo sigurni da je sposobnost i spremnost međunarodnih snaga takva da spreči negativan scenario - izrazio je strah.

- U isto vreme je neophodno da se shvati ozbiljno poruka vlasti iz Srbije da će zaštititi svoje građane - poručio je sa govornice Saveta bezbednosti UN.

- Formiranje oružanih snaga Kosova mora biti povučeno - pozvao je međunarodnu zajednicu.

BONUS VIDEO: Ovaj aerodrom je SVETSKO ČUDO, a razlozi su OČIGLEDNI
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanija o tzv. Vojsci Kosova na Savetu bezbednosti: Ambasadorka nije ni trepnula kada je izrekla STAV DRŽAVE (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2018

Na Sednici Saveta bezbednosti koji se po srednjeevropskom vremenu održava večeras u Njujorku, Velika Britanija podržala je formiranje tzv. vojske Kosova..Ambasadorka Velike Birtanije iznela je stav da je formiranje vojske u skladu sa pravom...Prethodno, predsednik Vučić je u obraćanju rekao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.