POVERLJIVI KONTAKTI POSTALI SU REDOVNI Da li je ovaj tvit ambsadora Čepurina novi dokaz koliko se SRBIJA SAPLIĆE O RUSIJU

Izvor: Press, 16.Apr.2019, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"POVERLJIVI KONTAKTI POSTALI SU REDOVNI" Da li je ovaj tvit ambsadora Čepurina novi dokaz koliko se SRBIJA SAPLIĆE O RUSIJU

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin najavio je na društvenoj mreži tviter sutrašnji sastanak srpskog šefa diplomatije Ivice Dačića sa njegovim ruskim kolegom Sergejem Lavrovim.
Foto:Blic
I ništa ne bi bilo toliko neobično, da uz tu najavu nije pridodao "opis" tog događaja, ali i podstakao sumnje da nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << reč o tek običnom susretu.
- 17. aprila u Moskvi će se održati sastanak ministara inostranih poslova Rusije i Srbije – Sergeja Lavrova i Ivice Dačića. Poverljivi kontakti između spoljnopolitičkih nadleštava su postali redovni - napisao je Čepurin.

On je dodao da ti sastanci "dopunjavaju intenzivan i prijateljski dijalog na najvišem nivou, između predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Vučića".
- Interesi Rusije i Srbije su veoma bliski, i saradnja je u interesu obe zemlje - zaključio je Čepurin.
 

Upravo ti "poverljivi kontakti" ponovo su podstakli sumnju da Srbija ništa ne radi bez Rusije, ili bar bez konsultacija sa njom u vezi sa najrazličitijim stvarima, kao i da ovo nije prvi sastanak takve vrste, već da se oni redovno dešavaju.
Možda bi, ovog puta, oni mogli da se stave u kontekst predstojećeg sastanka u Berlinu 29. aprila na kome učestvuju zvaničnici Beograda i Prištine i koji je, prema nekim najavama, početak poslednje faze pred rešenje kosovskog čvora.
Sa druge strane, ti "poverljivi kontakti" mogli bi da budu još jedan povod za inače vrlo česte kritike na račun Srbije i njenog odnosa prema Rusiji, naročito od strane Evropske unije, koja se svako uputi po koju "packu".

Kako je najavljeno iz Ministarstva spoljnih poslova, Dačić i Lavrov će razgovarati o bilateralnoj saradnji, razmeniti mišljenja o najvažnijim temama od značaja za dve zemlje, kao i o saradnji na međunarodnom planu.
U Ambasadi Srbije u Moskvi, ministar će otvoriti izložbu povodom obeležavanja 140 godina od otvaranja Poslanstva Kneževine Srbije u Ruskoj imperiji na kojoj će, pored kopija dokumenata, prvenstveno za period od 1879. do 1918. godine, biti izložene i fotografije srpskih poslanika u Ruskoj Imperiji i drugih znamenitih ličnosti sa srpske i ruske strane.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.