Norveški ambasador pozvanu Moskvi na razgovor u MIP zbog hapšenja ruskih državljana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2022, 16:33

Norveški ambasador pozvanu Moskvi na razgovor u MIP zbog hapšenja ruskih državljana

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je danas da je pozvalo norveškog ambasadora u Moskvi na razgovor zbog politički motivisanog hapšenja ruskih državljana, inspirisanog navodnim nezakonitim korišćenjem dronova.

"Primećujemo da su presude Rusima politički motivisane i da nemaju nikakve veze sa principima pravične i nepristrasne pravde. Pozivamo norveške vlasti da napuste takvu rusofobičnu politiku", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << navodi se u saopštenju ministarstva, prenosi Rojters.

Poslednjih nedelja, nekoliko ruskih državljana je privedeno u Norveškoj, uključujući tri muškarca i jednu ženu, koji su viđeni kako u centralnom delu Norveške fotografišu predmete koje je zabranjeno fotografisati.

Norveška je pojačala bezbednost posle sumnje na sabotažu na gasovodima Severni tok 1 i 2 ispod Baltičkog mora.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hitna reakcija Rusije, umešana Norveška

Izvor: B92, 29.Nov.2022, 11:45

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je pozvalo norveškog ambasadora nakon što je nekoliko ruskih državljana uhapšeno zbog korišćenja dronova...Skoro deset Rusa uhapšeno je u Norveškoj posljednjih sedam dana jer su prekršili zabranu leta dronova ili zabranu fotografiranja objekta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.