Izvor: RTS, 28.Nov.2022, 14:10

Teheran odbio istragu UN o represiji iranskih vlasti na protestima

Teheran je saopštio da neće učestvovati u istrazi Ujedinjenih nacija o represiji iranskih vlasti nad učesnicima dvomesečnih uličnih protesta.
Iran neće sarađivati sa političkim komitetom koji je formirao Savet UN za ljudska prava, navelo je Ministarstvo spoljnih poslova u Teheranu.
Savet UN za ljudska prava je u četvrtak odlučio da pokrene istragu o postupanju iranskih vlasti.
Komesar UN za ljudska prava Folker Tirk je zatražio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od Teherana da prekine "nesrazmernu" upotrebu sile protiv učesnika demonstracija pokrenutih pošto je u septembru dvadesetdvogodišnja Mahsa Amini umrla dok se nalazila u pritvoru.
Tvrdi se da je poginulo 450 demonstranta, uključujući 63 maloletnika, kao i 60 pripadnika snaga bezbednosti, dok je više od 18.000 osoba uhapšeno.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iran odbacio UN-ovu istragu o protestima

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Nov.2022

TEHERAN - Portparol Ministarstva vanjskih poslova u Teheranu, Naser Kanani izjavio je da Iran odbacuje istragu o protestima, te da neće imati saradnju s političkim komitetom koji je formirao Vijeće za ljudska prava UN-a.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.