Lavrov: Rusija spremna za dalju prisnu saradnju po pitanju KiM

Izvor: RTS, 25.Dec.2018, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Rusija spremna za dalju prisnu saradnju po pitanju KiM

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov uputio je novogodišnju čestitku prvom potpredsedniku Vlade i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću, u kojoj mu je poručio da je Moskva spremna za dalju prisnu saradnju u vezi sa kosovskim pitanjem.
Ivici Dačiću >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je čestitku za Novu godinu i Božić tokom današnjeg susreta uručio ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Lavrov je u čestitki, datiranoj na 21. decembar, "sa dubokim zadovoljstvom" konstatovao da je odlazeću godinu karakterisalo aktivno jačanje strateškog partnerstva između dve zemlje.
"Održani su brojni kontakti na najvišem i ostalim nivoima. Ubeđen sam da će kontinuirana realizacija zacrtanih zajedničkih projekata i planova daljeg produbljivanja rusko-srpske saradnje stvoriti dobru bazu za naredne godine", naveo je Lavrov.
Šef ruske diplomatije istakao je i da se seća srdačnog prijema koji mu je ukazan tokom posete Beogradu 21. i 22. februara 2018, povodom obeležavanja 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Rusije i Srbije.
"Računam na nove susrete u dolazećoj godini radi nastavka sadržajne razmene mišljenja i koordinisanja koraka na međunarodnoj areni. Spremni smo za dalju prisnu saradnju po kosovskom pitanju", poručio je Lavrov.
U saopštenju MSP-a navodi se da su Dačić i Čepurin, pored razmene novogodišnjih čestitki, tokom današnjeg susreta sumirali rezultate odlične saradnje Republike Srbije i Ruske Federacije tokom 2018. godine.
Tokom razgovora bilo je reči i o pripremnim aktivnostima povodom predstojeće posete ruskog predsednika Vladimira Putina Beogradu.
Dačić je, kako se navodi, rekao da ta poseta predstavlja veoma važan događaj za našu zemlju i narod i istakao da joj se pridaje izuzetan značaj.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čepurin doneo Dačiću poruku Lavrova

Izvor: B92, 25.Dec.2018

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov uputio je novogodišnju čestitku prvom potpredsedniku Vlade i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću...Lavrov je poručio da je Moskva spremna za dalju prisnu saradnju "po kosovskom pitanju"...Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.