Bocan-Harčenko: Rešenje pitanja Kosova i Metohije da bude na osnovu nove rezolucije SB

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2020, 11:46

Bocan-Harčenko: Rešenje pitanja Kosova i Metohije da bude na osnovu nove rezolucije SB

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da rešenje pitanja Kosova i Metohije treba da bude utvrđeno u Savetu bezbednosti UN.

Ruski ambasador je za beogradsku Politiku rekao da je neophodno donošenje nove rezolucije koja bi zamenila važeću Rezoluciju 1244.

Bocan-Harčenko je naveo da "aktuelnost ideje 'podele Kosova', kao i bilo koje druge ideje, mogu da procene samo Beograd >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Priština".

On je ocenio da je održiv rasplet kosovskog pitanja moguć samo kao rezultat kompromisa, "na osnovu međunarodnog prava, bez nametanja spoljnih šema ili vremenskih okvira".

"Glavni kriterijum za nas je da rešenje treba da bude prihvatljivo za Srbiju", naglasio je Bocan-Harčenko.

Na pitanje o mogućnosti da se Rusija zvanično uključi u pregovore o KiM, ambasador Rusije je odgovorio da je za to potreban pre svega poziv Beograda.

Bocan -Harčenko je ukazao da sam pregovarački proces treba da se vodi na osnovu Rezolucije 1244 SB UN.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.