Bocan-Harčenko: Pobeda Rusije pokazaće ko je na pravoj strani istorije

Izvor: Vostok.rs, 21.Feb.2024, 01:58

Bocan-Harčenko: Pobeda Rusije pokazaće ko je na pravoj strani istorije

Nema sumnje da će Rusija pobediti u specijalnoj vojnoj operaciji, a ona pokazuje ko je na pravoj strani istorije, poručio danas ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko, na prijemu povodom obeležavanja ruskog državnog praznika, Dana branioca Otadžbine.
On je naglasio da će to ko je na pravoj strani istorije pokazati i 25 godina NATO agresije na SRJ koja se uskoro obeležava.
Ambasador je, uz zahvalnosti svima koji su došli na prijem, naglasio da je između dve zemlje najvažnije „razumevanje duša i srca“, a kako je rekao, dolazak gostiju u ovolikom broju na prijem znak je koliko je ovaj praznik važan za Ruse i rusku državu.
„Sadržaj praznika obuhvata glavnu istoriju Rusije, naše tradicije i vrednosti i našu budućnost. Ubeđeni smo da smo u pravu i verujemo u našu budućnost. Čestitamo i podržavamo vojnike koji su na bojištu i koji i danas brane našu bezbednost i bezbednost naše države. Posebno smo im zahvalni sada na vojnim uspesima koje su imali“, rekao je Bocan-Harčenko, prenosi Sputnjik.
Među gostima u ambasadi Rusije u Beogradu je bio čitav niz visokih zvanica iz političkog i društvenog života Srbije: ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar odbrane Miloš Vučević, ministar za rad nikola Selaković i ministar sporta Zoran Gajić, načelnik Generalštaba Mojsilović Milan, predsednik Skupštine Vladimir Orlić, ministarka zdravlja Danica Grujičić, predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić, bivši načelnik generalštaba Miloš Diković, episkop bački Irinej, penzionisani pukovnik PVO Vojske Jugoslavije koji je komandovao jedinicom koja je tokom NATO agresije srušila avion F-117 Zoltan Dani.
Dan branioca Otadžbine u Rusiji se obeležava 23. februara kao dan vojničke slave a proslavljajue ga ne samo oni koji su služili ili služe u Oružanim snagama Rusije, već se on smatra neformalnim narodnim praznikom svih muškaraca i ima masovni karakter.
Na ovaj dan po tradiciji u Moskvi se održava svečana ceremonija kraj zidina Kremlja i polaganje venaca na Spomenik nepoznatom vojniku.
 
Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
 
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: in4s.net (ž)
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.